MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pożądamy przekąsek, napojów i potraw z dodatkiem produktów...
fot. Conscious Design/unsplash.com

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Smaki odporności

Pożądamy przekąsek, napojów i potraw z dodatkiem produktów wspomagających odporność, których nie brakuje zwłaszcza wśród przypraw. Na topie wciąż są kurkuma, imbir, papryczki chili i inne ostre dodatki, m.in. musztarda. Wzmacnianie układu immunologicznego to także owoce bogate w witaminę C, czyli głównie jagodowe i cytrusowe, a ponadto napoje fermentowane i wzbogacane probiotycznymi bakteriami. Wciąż w modzie są ponadto owocowe proszki dodawane m.in. do deserów i napojów, a ponadto roślinne wyciągi z ziół, w tym przeciwzapalny kannabidiol (CBD).

Zobacz również

Niezwykła historia kieleckich bibliotek. Najstarsza z nich ma około 300 lat [ZDJĘCIA]

Niezwykła historia kieleckich bibliotek. Najstarsza z nich ma około 300 lat [ZDJĘCIA]

Egzamin Ósmoklasisty z matematyki w Szkole Podstawowej nr 1 [ZDJĘCIA]

NOWE
Egzamin Ósmoklasisty z matematyki w Szkole Podstawowej nr 1 [ZDJĘCIA]

Polecamy

„Choroba Kopciuszka” często jest diagnozowana zbyt późno. Zwróć uwagę na ten objaw

Choroba Kopciuszka” często jest diagnozowana zbyt późno. Zwróć uwagę na ten objaw

Puchar Tymbarku wkracza w decydującą fazę. Małopolski finał odbędzie się w Wadowicach

Puchar Tymbarku wkracza w decydującą fazę. Małopolski finał odbędzie się w Wadowicach

Najlepsze ciasto z truskawkami, budyniem i galaretką. Ten przepis to prawdziwy hit

Najlepsze ciasto z truskawkami, budyniem i galaretką. Ten przepis to prawdziwy hit