6 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![W Serze góralskim Mała Gałka Wędzona Balser znaleziono...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/47/3a/5ff341e6f37ef_o_large.jpg)
fot. GIS
GIS ostrzega: nie używaj tej chochli ani talerzy! Ze sklepów wycofywane są też niebezpieczne chipsy, sezam i ser 29.01.2021
W Serze góralskim Mała Gałka Wędzona Balser znaleziono bakterie Listeria monocytogenes - informuje GIS. Numer partii: 12080, data minimalnej trwałości: 06.02.2021. Zalecenia dla konsumentów: Nie należy spożywać produktu wskazanego w komunikacie GIS. Jeśli ten produkt został już spożyty, a po spożyciu wystąpiły objawy choroby, należy skontaktować się z lekarzem. Informacje na temat objawów związanych z zakażeniem Listeria monocytogenes można znaleźć na stronie internetowej https://gis.gov.pl/zdrowie/choroby-zakazne/ pod hasłem „LISTERIOZA”.