Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wino z jeżyn [PRZEPIS]

[email protected]
Jak zrobić wino z jeżyn? [PRZEPIS]
Jak zrobić wino z jeżyn? [PRZEPIS] sxc.hu
Jak zrobić wino z jeżyn? [PRZEPIS] Składniki: jeżyny, drożdże, cukier

Wino z jeżyn [PRZEPIS]

Składniki:
- drożdże winiarskie (najlepiej malaga),
- przygotować w proporcjach: 3 części jeżyn (w kilogramach) oraz po jednej części cukru (w kilogramach) i wody (w litrach).

Przygotowanie:
Czyste owoce rozdrabniamy, zalewamy wrzątkiem z połową cukru. Gdy wszystko ostygnie, do nastawu wlewamy drożdże, przygotowane według przepisu na opakowaniu.

Pod przykryciem pozostawiamy na kilka dni. Następnie całość odciskamy i pozostawiamy do fermentacji.

Gdy fermentacja zacznie przebiegać burzliwie, dodajemy resztę cukru. Następnie czekamy do końca fermentacji. Dopiero wtedy zlewamy wino do butelek.


Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Najciekawsze opublikujemy!

od 7 lat
Wideo

21 kwietnia II tura wyborów. Ciekawe pojedynki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto