MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Burak jest świetnym źródłem potasu, 100 g tego warzywa...
fot. congerdesign/Pixabay

Co jeść jesienią, aby wzmocnić odporność? Wybieraj odżywcze i rozgrzewające dania. Postaw na sezonowe warzywa. Nie zapomnij o kiszonkach!

Buraki

Burak jest świetnym źródłem potasu, 100 g tego warzywa pokrywa ok. 10 proc. dziennego zapotrzebowania na ten składnik mineralny. Ponadto dostarcza sporą dawkę żelaza i kwasu foliowego. Zawarte w nich betanina i betaina wykazują działanie przeciwwirusowe, przeciwbakteryjnie i przeciwzapalne, a także wzmacniające układ immunologiczny i układ krążenia.

Zobacz również

Dżem zaśpiewał w Manufakturze! ZDJĘCIA

Dżem zaśpiewał w Manufakturze! ZDJĘCIA

Waldemar Brzostek odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski

Waldemar Brzostek odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski

Polecamy

Mąż córki prezydenta Polski. Utalentowany „książę kefirów” będzie miał nowe zajęcie

Mąż córki prezydenta Polski. Utalentowany „książę kefirów” będzie miał nowe zajęcie

Trwa kontrola nowych kierunków medycznych. „Mniej więcej już wiadomo”

Trwa kontrola nowych kierunków medycznych. „Mniej więcej już wiadomo”

Trik na stres i alzheimera. Masz 5 minut? Spróbuj i zobacz piorunujące efekty

Trik na stres i alzheimera. Masz 5 minut? Spróbuj i zobacz piorunujące efekty