MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dynia jest świetnym źródłem potasu, jednocześnie dostarcza...
fot. Steve Buissinne / Pixabay

Co jeść jesienią, aby wzmocnić odporność? Wybieraj odżywcze i rozgrzewające dania. Postaw na sezonowe warzywa. Nie zapomnij o kiszonkach!

Dynia

Dynia jest świetnym źródłem potasu, jednocześnie dostarcza pewne ilości magnezu, wapnia oraz żelaza i cynku. Jest też bogata w beta-karoten oraz tokoferol – witaminę E, a także kwas askorbinowy. Dzięki bogactwu substancji aktywnych wykazuje silne działanie przeciwzapalne.

Zobacz również

Podsumowanie sezonu artystycznego  w GOK Samborzec [ZDJĘCIA]

Podsumowanie sezonu artystycznego w GOK Samborzec [ZDJĘCIA]

Tłumy kibiców w największej strefie kibica w Rzeszowie! [ZDJĘCIA]

Tłumy kibiców w największej strefie kibica w Rzeszowie! [ZDJĘCIA]

Polecamy

Rusza piąta edycja akcji „Otwórz się na pomoc”. Tym razem stawiamy na emocje!

Rusza piąta edycja akcji „Otwórz się na pomoc”. Tym razem stawiamy na emocje!

Prosta przekąska z sezamem do meczu. Te precelki będą rozchwytywane

Prosta przekąska z sezamem do meczu. Te precelki będą rozchwytywane

Wakacje last minute w czerwcu? Sprawdź najciekawsze kierunki na urlop

Wakacje last minute w czerwcu? Sprawdź najciekawsze kierunki na urlop